За сміливість та відвагу, прикарпатцю хочуть присвоїти звання Герой України (посмертно)

"Він був справжнім воїном"

03.08.2023 20:57   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

На сайтi Президента України з’явилась петицiя з прохання присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) вiйськовослужбовцю Збройних Сил України Слезюку Вiталiю.

 

Вiталiй Слезюк народився 12 вересеня 1988 року у селищi Живачiв Iвано-Франкiвської областi. У червнi 2022 року вiв поповнив ряди ЗСУ. Там служив снайпером (2 категорiї) 3 розвiдувального вiддiлення 3 розвiдувального взводу розвiдувальної роти вiйськової частини А2120.

Його вiйськовий шлях розпочався з навчання у Великобританiї, де отримав позивний “Нiндзя” за свою спритнiсть i влучну стрiльбу. Повернувшись з навчання разом з побратимами боронив наступальнi дiї в районах Миколаївщини, Донеччини i Луганщини.

Вiталiй виконував розвiдувальнi операцiї на Херсонщинi, а пiзнiше брав участь у заходах необхiдних для забезпечення оборони України у Соледарi, Донецька область. Там 19 сiчня отримав вогнепальне осколковi поранення шиї, двобiчний пневмоторакс, проте довго не вiдпочивав. Пiсля лiкування, i з травмою голови, не пiдводячи своїх побратимiв i пройшовши навчання у взводi ДШВ, вiн став до захисту країни в напрямку Луганщини.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews