Шахрайку з Франківщини викрили на Тернопільщині: у її пастку з дешевими путівками потрапило одразу 230 людей

02.08.2023 18:23   Джерело: РеальноТе
Опубліковано : Франківський Новинар

Дешева путiвка, хорошi умови та п’ятизiрковий готель – усi цi умови пiдкупили жителiв рiзних мiст України й вони вирiшили замовити лiтнiй вiдпочинок у Грецiї в мешканки Iвано-Франкiвської областi.

Оголошення про тур жiнка розмiстила в мережi iнтернет. Путiвка вартувала 340 Євро. У цю суму входило дев’ять ночей на курортi, дворазове харчування, страховка та доїзд комфортабельним автобусом.  Вона запевнила усiх клiєнтiв, серед яких було понад 100 дiтей, у тому, що Львiвська туристична фiрма, з якою вона спiвпрацює, уже забронювала номери.

Три автобуси на Грецiю вирушали з Тернополя, а ще один iз Борщова. Коли туристи приїхали у зазначений готель, то з’ясувалося, що бронь готель скасував, оскiльки жодної проплати за вiдпочинок нiхто не внiс.

За першу нiч люди оплатили самостiйно – номер вартував вiд 140 євро. Наступного дня вони вже мали з’їжджати, але у справу втрутилися представники посольства та правоохороннi органи.

Львiвська фiрма, з якою начебто спiвпрацювала “бiзнесменша”, все-таки видiлила 5,5 мiльйонiв гривень i з власної кишенi оплатила тур потерпiлих. Пiсля цього керiвники турагенцiї звернулися iз заявою до правоохоронних органiв. Написали скарги до полiцiї й самi туристи.

У ходi проведених оперативно-розшукових дiй працiвники кримiнальної полiцiї спiльно зi слiдчими пiд процесуальним керiвництвом Тернопiльської окружної прокуратури встановили мiсцеперебування пiдозрюваної. Жiнка у скоєному зiзналася. Зi 127 тисяч євро вона повернула лише 20 тисяч євро, 15 тисяч доларiв, 40 тисяч гривень й запевнила, що решту також компенсує туристичнiй агенцiї.

Даний факт слiдчi внесли до Єдиного реєстру досудових розслiдувань.

Жiнцi уже оголосили пiдозру вiдповiдно до частини 4 статтi 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмiрах) ККУ. Санкцiя статтi передбачає позбавлення волi на строк вiд п’яти до дванадцяти рокiв з конфiскацiєю майна. Триває слiдство.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: РеальноТе