Поліція припинила зібрання вірян під час богослужіння у церкві УПЦ МП у Городенці

02.08.2023 18:15   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Мережею шириться iнформацiя, про богослужiння у церквi УПЦ МП, що на вулицi Володимира Великого, 63 у Городенцi.

Як iнформує Городенкiвська мiська рада, про цей збiр вiрян московського патрiархату повiдомили пильнi мешканцi громади, передає Фiртка.

Мiська рада одразу вiдреагувала, викликавши правоохороннi органи. Полiцiя прибула на мiсце подiї та припинила не велелюдне зiбрання.

"Вже неодноразово депутати мiської ради на сесiях приймали рiшення та зверталися до Президента України, Верховної Ради України, Кабiнету Мiнiстрiв України, Конституцiйного Суду України щодо заборони релiгiйної органiзацiї УПЦ МП, центр якої перебуває у країнi-агресорцi, послiдовно i системно використовується Росiєю для полiтичного впливу на Україну та дестабiлiзацiї ситуацiї", — йдеться у повiдомленнi.

Мiська рада пiдготувала вiдповiдний лист до правоохоронних органiв щодо недопущення подiбних ситуацiй надалi.

Як зазначають, згiдно з документацiями на вулицi Володимира Великого, 63 розташована приватна садиба, про церкву в жодних дозволах чи документах не йдеться.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka