МОЗ призначило Миколу Островського виконувачем обов'язків ректора ІФНМУ

01.08.2023 21:17   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


З 31 липня в Iвано-Франкiвському нацiональному медичному унiверситетi нове керiвництво. Багаторiчний ректор IФНМУ Микола Рожко передає повноваження своєму наступнику – Миколi Островському.

Мiнiстерство охорони здоров’я України видало наказ про покладання обов’язкiв ректора IФНМУ на Островського Миколу Миколайовича, завiдувача кафедри фтизiатрiї i пульмонологiї з курсом професiйних хвороб Iвано-Франкiвського нацiонального медичного унiверситету. Про це повiдомила пресслужба вишу.

Новопризначений в.о. ректора звернувся до колективу з листом. В ньому вiн зазначив, що прийняти естафету – це велика довiра вiд керiвництва МОЗ i нашої держави, але й ще бiльша вiдповiдальнiсть. Колектив назвав iнтелектуалами та високоосвiченими особистостями. “Кожен працiвник унiверситету був, є i буде його спiвтворцем i членом команди, яка виважено i вiддано працюватиме на благо всiх нас i закладу!” – зазначив вiн.

“Чи досягнув колектив унiверситету вершин? I так, i нi. Досконалостi немає меж!”, – вважає Островський.

Головним своїм завданням бачить досягнення гармонiї, поваги в колективi, невпинний розвиток i прогрес закладу. “Гарантую забезпечення демократичної процедури обрання наступного лiдера унiверситету”, – додав вiн.

“Совiсть, праця, характер, мораль, жертовнiсть i людянiсть – з цим я досягав успiху як лiкар-пульмонолог, науковець i завiдувач кафедри, i це ж я беру з собою зараз для вас. Запрошую всiх до спiвпрацi. Тiльки в єдностi наша сила i успiх. Попереду дорога служiння Великому Унiверситету!
Впевнений, що ми разом пройдемо її достойно!” – завершив лист до колективу новий ректор.

МОЗ призначило Миколу Островського виконувачем обов'язків ректора ІФНМУ 1

Микола Островський

Довiдково: Островський Микола Миколайович (24 квiтня 1973, Iвано-Франкiвськ) — пульмонолог, доктор медичних наук, професор, Заслужений дiяч науки i технiки України, завiдувач кафедри фтизiатрiї i пульмонологiї з курсом професiйних хвороб Iвано-Франкiвського нацiонального медичного унiверситету.

У 1996 роцi закiнчив медичний факультет Iвано-Франкiвської державної медичної академiї.

Пiсля завершення аспiрантури працював асистентом кафедри госпiтальної терапiї №2. Iз 1997 по 2001 роки забезпечував пiдготовку студентiв у напрямку «Воєнно-польова терапiя» на базi вiйськового госпiталю. З 2001 по 2006 рiк завiдував курсом професiйних хвороб, у 2002 роцi присвоєне вчене звання доцента кафедри госпiтальної терапiї №2, а у 2006 роцi – професора. З березня 2006 року – завiдувач кафедри госпiтальної терапiї №2 (внутрiшньої медицини №3 з курсом професiйних хвороб, а з серпня 2012 року – кафедри фтизiатрiї i пульмонологiї з курсом професiйних хвороб) Iвано-Франкiвського нацiонального медичного унiверситету. Iз 2002 року по 2008 рiк – був заступником декана медичного факультету. З 2008 по 2017 рiк Вчений секретар унiверситету, з сiчня 2017 заступник Голови Вченої ради IФНМУ.

Автор понад 850 наукових праць.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs