У Франківську об’єднають декілька лікарняних закладів у один кластерний

31.07.2023 20:38   Джерело: informator
Опубліковано : Франківський Новинар

Сьогоднi, 31 липня, пiд час сесiї мiської ради ухвалили рiшення про створення кластерного медичного закладу на базi мiської клiнiчної лiкарнi №1. Пише Iнформатор.

Рiшення ухвалили iз умовою доопрацювання статуту за пропозицiєю мiського голови Iвано-Франкiвська. Перед початком сесiї мiської ради працiвники пологового будинку вийшли на протест проти долучення до кластеру мiської стоматологiчної полiклiнiки.

null
Фото з мережі Інтернет

Причина невдоволення колективу мiського перинатального центру — те, що стоматологiчна допомога належить до вторинної ланки медицини, в той час як iншi три заклади (мiська клiнiчна лiкарня, дитяча лiкарня й перинатальний центр) спецiалiзуються на первиннiй допомозi.

Начальниця управлiння охорони здоров’я Iвано-Франкiвської мiської ради Алла Вацеба каже, що утворення кластеру забезпечить фiнансову стiйкiсть, можливiсть отримувати новiтнє медичне обладнання за кошт держави i дозволить укласти бiльше контрактiв iз НСЗУ. Для того, щоби отримати необхiдну кiлькiсть пакетiв на наступний рiк, реорганiзацiю треба провести до грудня. Важливо те, що всi працiвники залишаються на робочих мiсцях.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: informator