Діти з інвалідністю встановили національний рекорд на Прикарпатті

17.07.2023 18:42   Джерело: galka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


На Чорному Черемошi встановили рекорд України – «Наймасовiший сплав гiрською рiчкою, здiйснений дiтьми з особливостями». У встановленнi рекорду взяло участь 33 дитини з рiзних куточкiв України. Дiти на рафтах з верховинськими рятувальниками та батьками спустилися 8 км бурхливою рiчкою вiд повороту у село Бистрець до рафт-клубу «Капiтан Черемоша» у Краснику.

Iнформує Галка з посиланням на мiсцевого журналiста Романа Клима.

Захiд органiзували реабiлiтацiйний центр «Body&Brain» та ГО «Рiй Мрiй» з Києва. Сергiй Бондаренко, керiвник «Body&Brain» каже, що мета цього проєкту – звернути увагу людей на те, що особливi дiти не бiднi та нещаснi, котрих треба боятись. Навпаки, показати, що кожна дитина цiєї категорiї має право на повноцiнне життя.

“Ми привертаємо увагу до цiєї проблеми, щоб люди думали по-iншому i були толерантними до особливих дiток i сприймали їх такими, як вони є. Вони роблять iнодi неможливе можливим i завдяки таким акцiям стають вiдомими всiй країнi”, – каже Сергiй.

Керiвник ГО «Рiй Мрiй» Ярослав Гребiник розповiдає, що для встановлення рекорду довелося здiйснити декiлька пробних сплавiв минулих рокiв. Зi слiв органiзаторiв, це не перше їхнє досягнення. Спочатку був пiдйом на Говерлу iз 42 особливими дiтьми. А минулого року вони встановили рекорд в Угорщинi – сплав на човнах-«драконах».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galka