У зв'язку з підтопленням на Прикарпатті постраждало 948 обійсть

15.07.2023 14:34   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

За наслiдками пiдтоплення через зливи i грозовi дощi будинкiв людей, городiв i територiй населених пунктiв у 5 районах Прикарпаття голова обласної вiйськової адмiнiстрацiї провела нараду з рятувальниками та представниками мiсцевих адмiнiстрацiй.

“Останнiй мiсяць стихiя кiлька разiв давала про себе знати у рiзних куточках нашої областi. Вiд пiдтоплення постраждали вiдразу 5 районiв: Коломийський, де завдано найбiльше збиткiв, Косiвський, Надвiрнянський, Калуський та Iвано-Франкiвський. Особливо нещадною велика вода була останнього разу 6-7 липня, коли забрала життя людини на Коломийщинi”, – констатувала Онищук.

З водного полону довелося рятувати людей (14 осiб, з яких 2 дiтей), евакуйовано – 80, зокрема 28 дiтей.

Завдана негодою шкода у цифрах виглядає так: пiдтоплено 948 дворогосподарств; 132 житловi будинки; 226 пiдвалiв; 3,24 км мiсцевих дорiг; пошкоджено пiшохiдний мiст в Iвано-Франкiвську; дамбу водовiдвiдного каналу водозабiрних споруд в селi Хриплинi та розмито берегоукрiплення.

В суботу, 7 липня, в Франкiвську обвалився пiшохiдний мiст через Бистрицю Солотвинську.

Ситуацiя на вчора: вiдсутнє газопостачання до 8 абонентiв у селi Уторопи на Косiвщинi; залишаються пiдтопленими 7 дворогосподарств (по 3 у Коломийському та Iвано-Франкiвському районах, 1 – в Калуському) та 11 пiдвальних примiщень.

Онищук звернулася до голiв громад вжити всiх можливих заходiв, щоби мiнiмiзувати наслiдки в майбутньому. Йдеться й про оповiщення людей – вони повиннi бути вчасно оповiщенi про можливу загрозу та вмiти дiяти пiд час надзвичайної ситуацiї.

“Обов’язково розчистити русла рiчок, потiчкiв, придорожнi канави, якi розливаються пiсля сильних дощiв, та подбати, щоби у громадах було необхiдне обладнання для вiдкачування води та запас пального”, – дала вказiвки очiльниця областi.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs