"Фаната путіна" затримали на Прикарпатті - адміністрував прокремлівську групу в забороненій соцмережі

14.07.2023 16:01   Джерело: informator
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Кіберфахівці Служби безпеки затримали прикарпатця, який адміністрував прокремлівську групу в забороненій соцмережі «Вконтакте».

Повідомляє Інформатор з посиланням на Управління СБ України в Івано-Франківській області.

Чоловік поширював російську дезінформацію про події на фронті, а також вихваляв вище військово-політичне керівництво країни-агресора. Для маскування злочинних дій та масового «розгону» деструктивного контенту він створив декілька анонімних акаунтів.

Матеріали ворожої пропаганди фігурант брав з інформресурсів центральних рупорів кремля. Також задокументовано, що адміністратор активно залишав коментарі у групі, створюючи видимість масової підтримки кремлівської пропаганди. Натомість він мав можливість видаляти повідомлення користувачів, які заперечували проросійські наративи.

Злочинні дії прихильника рашизму створювали загрозу розхитування внутрішньо-політичної обстановки на території західного регіону України.
Зловмисником виявився місцевий житель, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки і збут наркотиків.

Після початку повномасштабного вторгнення рф він підтримав російських загарбників і згодом вирішив публічно оприлюднювати власні антиукраїнські погляди.

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта виявлено:

сім-карти, які він використовував для входу в анонімні акаунти;

мобільний телефон та комп’ютер із доказами злочину.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років тюрми.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: informator