Поліція розпочала кримінальні провадження по факту шахрайства: злочинці видурили в прикарпатців 158 тисяч гривень

14.07.2023 12:32   Джерело: informator
Опубліковано : Франківський Новинар

На Прикарпатті від шахраїв потерпіло три жінки – повідомляє пресслужба національної поліції.

68-річна мешканка Івано-Франківська повідомила правоохоронцям, що до неї зателефонувала невідома особа, яка представилась працівником банку та повідомила, що її картки заблоковані. Щоб їх розблокувати, начебто потрібно було назвати номер та код картки. Жінка зробила це й шахраї списали з її рахунку майже 71 тисячу гривень.

За схожою схемою ошукали й 37-річну мешканку Олешанської ТГ: псевдобанкір вивідав у жінки банківські дані та зняв 29 тисяч гривень.

До поліції Снятинщини звернулася 40-річна місцева жителька, яка потерпіла від “представників ООН”. Шахраї представилися працівниками міжнародної організації й пообіцяли фінансову виплату для бабусі заявниці. Однак для цього потрібно було перерахувати кошти на карту невідомої особи. Довірлива жінка перерахувала 50 тисяч гривень, однак жодна виплата так і не надійшла, а “представник ООН” на зв’язок більше не виходить.

За всіма фактами правоохоронці розпочали кримінальні провадження.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: informator