На Прикарпатті стартували жнива, збирають ячмінь і ріпак

13.07.2023 18:44   Джерело: Реопртер
Опубліковано : Франківський Новинар

На Прикарпатті стартували жнива. Уже засіяли 380 тисяч гектарів поля, близько 40% цієї площі (141 тис.га) – зерновими культурами. На Снятинщині, Коломийщині, Тлумаччині, Городенківщині вже збирають озимий ячмінь, якого посіяли 9 тис. га. Про це повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

Урожайність зернових в господарствах становить 50-60 центнерів з одного гектара.

Після озимого ячменю збиратимуть ріпак, якого – понад 22 тис. га. Техніка для збирання, очистки і сушки зерна повністю готова, – пише Онищук. – Елеваторні потужності – 500 тис тон, цього наразі вистачає. Окрім того, в області готові зберігати 190 тис  тонн зерна і на території сільськогосподарських підприємств;

Торік прикарпатські фермери отримали від FAO (Продовольча та сільськогосподарська організація ООН) 200 рукавів для тривалого зберігання зерна, що дозволило збілишити посіви кукурудзи.

Жнива озимих на Прикарпатті триватимуть близько трьох тижнів, якщо будуть сприятливі погодні умови.

Як ідеться у сюжеті телеканалу 402, зернобобовими культурами цього року засіяли понад 380 тис га. Через те, що осінь була вологою, фермери не змогли посіяти пшеницю. Натомість наздогнали посіви кукурудзою. Тож цієї культури посіяли більше на 2 тис га.

Уже найближчими днями фермери збиратимуть урожай ріпаку, якого висадили понад 22 тис га.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Реопртер