Стали відомі подробиці загибелі дитини та чоловіка з Харківщини, в яких влучила блискавка у Карпатах

07.07.2023 17:45   Джерело: версії
Опубліковано : Франківський Новинар

Чоловік та 9-річна дівчинка з Харківщини, які загинули від удару блискавки у Карпатах, сходили на Говерлу у складі туристичної групи з 26 людей у супроводі гіда.

Про це повідомила речниця Держслужби з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області Христина Перцович.

“На вершині сім’я відлучилася від основного складу групи та почала спуск самостійно. В той час почалася гроза і, ймовірно, удар блискавки спричинив загибель чоловіка та 9-річної дівчинки”, — каже Христина Перцович.

З її слів, маму дитини в шоковому стані госпіталізували в Яремчанську лікарню. Медики надали їй необхідну допомогу та відпустили. Жінку забрали родичі.

6 липня 2023 року о 14:53 до Служби порятунку надійшло повідомлення від медичних працівників про те, що на Говерлі внаслідок удару блискавки постраждали двоє дорослих та дитина. До них вирушили яремчанські та ворохтянські надзвичайники.

Прибувши на місце, рятувальники виявили дівчинку 2014 року народження та чоловіка 1986 року народження без ознак життя. Обоє — жителі Харківської області. О 20:03 надзвичайники знесли з гори тіла загиблих.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: версії