Маловідомі факти про легендарного воїна-символа з Івано-Франківщини Да Вінчі

05.07.2023 20:05   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

Дмитро Коцюбайло – хлопець з Бовшева Івано-Франківської області, який після Майдану у 18 років пішов добровольцем на фронт і без спеціальної військової освіти, доріс до комбата. Для багатьох загибель Да Вінчі, це – насамперед особиста втрата. Яким був та в що вірив цей молодий воїн, якому тепер назавжди буде 27…

Дмитро Коцюбайло народився 1 листопада 1995 року в селі Задністрянському, нині Бурштинської громади Івано-Франківського району Івано-Франківської области України. Прадід Дмитра воював у складі Української Повстанської Армії.

Закінчив Бовшівську загальноосвітню школу, Івано-Франківський художній ліцей, пишуть Версії.

У вісімнадцять років Дмитро добровольцем прийшов на фронт. Служив кулеметником. Діяв у складі у складі Добровольчого українського корпусу “Правий сектор”. Справою честі для нього було бути з усіма іншими хлопцями, які тоді воювали на Донбасі. При чому, його не соромило те, що він був наймолодшим з усіх. Друзі розповідали, що для нього війна була насправді життям. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews