На Прикарпатті готуються до відзначення 1125-річчя з часу першої згадки про місто Галич

05.07.2023 15:40   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

Вшанувати цю історичну дату плануємо на високому рівні. З цією метою у Галичі відбулося засідання робочої групи за участю народних депутатів, представників духовенства, місцевого самоврядування та науковців.

У рамках цієї події протягом серпня-вересня заплановано більше 10 різних заходів.

Розпочав ювілейну естафету етнофестиваль «Галицька брама», який відбувся цими вихідними. У серпні Галич готується приймати Всеукраїнську Патріаршу прощу до Галицької чудотворної ікони Матері Божої в Крилосі.

Крім того, передбачено наукові конференції - всеукраїнську та міжнародну, видання краєзнавчих й історичних праць про історію та культуру древнього міста, різноманітні мистецькі заходи, як-от вистава «Нація» у виконанні акторів нашого драмтеатру.

А ще філателісти матимуть змогу поповнити свої колекції. До 1125-ої річниці Галича планують погасити ювілейну поштову марку.

Для молоді прикарпатські науковці мають намір розробити комп’ютерну гру на знання історії Галича.

У планах також заходи, що допоможуть підсилити на передовій наших захисників. Йдеться про ІІІ благодійний аукціон, який плануємо організувати в Галичі та збирати кошти на необхідне тактичне військове обладнання.

Переконана, що у час війни відзначення 1125-річчя Галича має об'єднати усю державу. Адже ця дата свідчить про нашу давню історію. Не залишається осторонь відродження сучасного Галича й держава. Прикарпаття отримало субвенцію на ремонт доріг, зокрема, й на найпроблемніші автошляхи в Галицькій громаді. Також незабаром передамо ще шкільний автобус. Наразі галузеве управління спільно з керівництвом Галицької громади та представниками Національного заповідника "Давній Галич" завершують формувати повний перелік заходів. Приєднатись до відзначення цієї дати будемо запрошувати представників іноземних делегацій та керівництво держави. Спільно робитимемо все можливе, щоб славна історія Галича пролунала на всеукраїнському рівні! - повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews