Рік тюрми отримала прикарпатка, яка у центрі Франківську вдарила чоловіка кухонним ножем

04.07.2023 09:57   Джерело: Реопртер
Опубліковано : Франківський Новинар

Рік за ґратами проведе прикарпатка, яка у березні цього року у Франківська на вулиці Шухевичів, порізала знайомого кухонним ножем. Такий вирок 22 червня виніс Івано-Франківський міський суд.

Як ідеться у матеріалах суду, 10 березня цього року, близько 12 год 55 хв, просто на вулиці між обвинувачуваною та потерпілим «на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин» виник словесний конфлікт.

В ході конфлікту жінка вийняла із своєї наплічної сумки кухонний ніж та «діючи умисно» завдала потерпілому один цілеспрямований удар кухонним ножем у живіт.

В результаті цього потерпілий отримав ушкодження «у вигляді проникаючої, сліпої, колото-різаної рани передньої черевної стінки справа з пошкодженням 4 сегменту печінки, кровотечею з долевих судин печінки, гемоперитонеумом, яка ускладнилась геморагічним шоком, що викликало необхідність проведення операції.

За висновками лікарів така травма без медичної допомоги могла б закінчитися смертю.

У судовому засіданні обвинувачена свою вину визнала повністю. Суду пояснила, що того дня потерпілий почав до неї приставати. Вона спочатку відштовхнула його. Згодом, коли він знову почав приставати до неї, вона витягнула із рюкзака ніж і нанесла один удар, щоб відлякати.

Потерпілий подав заяву про розгляд кримінального провадження без його участі. Жодних претензій матеріального чи морального характеру до обвинуваченої не має.

При призначенні покарання суд врахував каяття потерпілої, а також її особисті характеристики. При поступлення в ДУ «Івано-Франківська установа виконання покарань (№12)» вона була оглянута лікарем. І їй було встановлено діагноз – «Розлади психіки та поведінки внаслідок вживання алкоголю. Синдром відміни».

Враховуючи всі фактори, суд зазначив, що виправлення не можливе без ізоляції її від суспільства.

Тож ухвалив призначити їй покарання у вигляді 1 року позбавлення волі.

Строк відбуття покарання обвинуваченій буде обчислюватися з моменту фактичного затримання, а саме з 10 березня 2023 року.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Реопртер