Повалені дерева, порвані лінії електропередач: на Франківщині вирує негода

27.06.2023 19:27   Джерело: Репортер
Опубліковано : Франківський Новинар

У вівторок, 27 червня, після обіду Франківщину накрили сильні дощі та ураганний вітер. Так очільник Франківської громади Руслан Марцінків повідомив, що негода вже народила шкоди на території громади.

дахи, дерева

В Драгомирчанах зірвало дах з народного дому. А в Радчі багато дерев повалило. Зараз там працює Муніципальна аварійно-рятувальна служба.

У Франківську на вул. Коновальця пошкодило зупинку.

дерева

Закликаю  бути максимально уважними та берегти себе. Кому потрібна допомога – звертайтеся на службу оперативного реагування 1580 (050 010 1580; 067 010 1580). 

Злива з градом знову стала причиною аварійних вимкнень на Прикарпатті, повідомляють в обленерго.

Станом на 16:00 27 червня без електропостачання залишаються 5 населених пунктів повністю, частково знеструмлені лінії вулиць 17 міст і сіл.

Також зафіксовано багато поодиноких вимкнень в мережах 0,4 кВ. Найскладніша ситуація в мережах Лисецької, Верховинської, Тлумацької, Богородчанської служби експлуатації електричних мереж.

Причини вимкнень: обриви проводів на повітряних лініях електропередачі через падіння гілок та дерев

Будьте обережними поруч з лініями електропередачі, а побачивши обірваний провід повільно відійдіть від нього далі, ніж на 8 метрів та повідомте про нього в кол-центр компанії. В жодному разі не беріться за ліквідацію аварії самотужки – це небезпечно для життя.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Репортер