На війні загинули прикарпатці Дмитро Амброзяк та Павло Панфілов

27.06.2023 11:10   Джерело: Курс
Опубліковано : Франківський Новинар

Війна забрала життя Павла Панфілова з Івано-Франківська та Дмитра Амброзяка із села Забережжя Богородчанської громади.

27 червня, в Івано-Франківську попрощаються з полеглим захисником Павлом Панфіловим, якому назавжди залишилося 27 років.

На сторінці комунального підприємства “Міська ритуальна служба” у фейсбуці повідомили, що захисник загинув на війні 23 лютого 2023 року.

27 червня, о 10:00 розпочнеться прощання з Павлом у церкві Св. Ольги і Володимира, за адресою м. Івано-Франківськ, вул. Вовчинецька, 223. Об 11:00 буде прощальна Служба Божа за полеглим воїном також у церкві Св. Ольги і Володимира. Поховають воїна на Алеї Героїв міського кладовища у с. Чукалівка.

Про загибель Дмитра Аброзяка повідомив голова Богородчанської громади Ростислав Заремба.

З початку червня 2023 року боєць-сапер 10-ї ОГШБ «Едельвейс» 35-річний Дмитро Аброзяк вважався зниклим безвісти. Відтоді і його родина, і вся громада сподівалися, що йому вдасться вийти живим зі смертельної битви. Дмитро був досвідченим бійцем і не раз вдало виходив із практично безнадійних ситуацій на фронті.

“На жаль, тепер надійшло офіційне підтвердження про його загибель від численних осколкових та кульових ран. Учасники нашого волонтерського центру Народна Самооборона неодноразово зустрічалися з ним у зоні бойових дій. Окремо їздили разом з родичами, щоб опізнати тіло полеглого воїна. Ми мали попередню інформацію, але не мали права її оприлюднювати до офіційного повідомлення від командування військової частини. На жаль, зараз мусимо підтвердити, що Дмитро Амброзяк загинув 8 червня 2023 року біля села Роботине Пологівського району Запорізької області у ході боїв за визволення України від окупантів”, – розповів Заремба.

Зустріч почесного траурного кортежу планується завтра, 27 червня, о 16 год. 30 хв. на Алеї героїв у центрі Богородчан.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Курс