Під Говерлою встановили сонячну панель - можна зарядити телефони

26.06.2023 07:05   Джерело: Курс
Опубліковано : Франківський Новинар

По дорозі до Говерли у туристичному притулку волонтери встановили сонячну панель із обладнанням, яке дозволяє заряджати гаджети. Про це розповіла альпіністка і волонтерка Аліна Косовська.

“Ми встановили в екопункті під Говерлою невеличку сонячну панель. Вона може підзарядити гаджети мандрівників. Також лишили кабелі з різними роз’ємами для зарядки, але про всяк випадок краще мати свій. Більш потужна панель з акумулятором великої ємності знаходиться в двох кілометрах від екопункту, в двоповерховому притулку КБЗ на перемичці”, – повідомила Аліна Косовська.

За її словами, зарґдка під Говерлою – це експериментальна система, яка працює в тестовому режимі. Наразі є декілька технічних питань до самого обладнання, але більше – вічна проблема з відповідальним ставленням мандрівників.

null

“Якщо ідея приживеться, ми готові взятись за встановлення таких комплектів в туристичних притулках на різних локаціях”, – зазначила вона. 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Курс