Відпочинок серед гір: куди поїхати у Карпатах влітку та що подивитись

Де відпочити в Карпатах влітку?

25.06.2023 21:05   Джерело: Вікна
Опубліковано : Франківський Новинар

Карпати — це місце, яке прекрасне у будь-яку пору року. Тому сміливо можна вирушати в один з головних туристичних регіонів України не лише взимку, а й влітку, де ти, безсумнівно, знайдеш цікаві для себе заняття: як активні, так і більш спокійні.

Тому, якщо ти досі не визначився(-лася), куди саме ти хочеш поїхати у Карпати — тримай добірку місць, які точно не залишать тебе байдужим(-ою).

Карпатський біосферний заповідник

Карпатський біосферний заповідник —  це неймовірне місце з великим вибором пішохідних маршрутів. Та оскільки ці місця потребують додаткового захисту, було створено ряд заповідників, що охоплюють території Рахівського, Тячівського, Хустського та Берегівського районів.

 

 

Там ти зможеш піднятися на найвищу точку України — Говерлу, побачити південно-західну частину Чорногірського хребта, відвідати Букові праліси, Долину нарцисів та ще багато всього.

null
Фото з мережі Інтернет

Верховина

Верховина — це селище міського типу, що знаходиться у Закарпатській області. Там ти зможеш поринути у справжні українські Карпати. Також вздовж усієї Верховини протікає річка Чорний Черемош.

Містечко відоме своїми фольклорними фестивалями, концертами й традиційними заходами, де ти зможеш побачити танці, співи, народні костюми та ремесла цього регіону. Крім того, Верховина пропонує туристам відвідати смачну гуцульську кухню, де ти можеш скуштувати традиційні страви цього регіону.

 

Синевир

А як щодо найбільшого озера Закарпаття — Синевир? Мальовничі пейзажі та неймовірна краса природи не залишать байдужими нікого.

На березі Синевиру є можливість переночувати на туристичній базі, де готують національний угорський суп —  бограч. Крім того, для туристів є можливість покататися по озеру на плотах, а також стати учасником кінної або велосипедної екскурсії.

Синевир
Синевир.  Фото з мережі Інтернет

Східниця

Відомий курорт у Львівській області, куди туристи часто їздять, аби оздоровитися та відпочити від шумного міста в оточенні чарівних гірських лісів, зелених полів та пагорбів. Східниця славиться своїми природними лікувальними джерелами, багатими на мінерали, де можна зробити різноманітні оздоровчі процедури. 

Та не лише лікуватися! У Східниці можна й активно відпочити. Для туристів тут є можливість сходити у похід по ягоди, поплавати на байдарках, зайнятися риболовлею тощо.

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Вікна