Мер Івано-Франківська підписав звернення громадськості до президента на захист готелю "Дністер"

23.06.2023 19:20   Джерело: Курс
Опубліковано : Франківський Новинар

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків підтримав звернення громадськості міста до Президента Володимира Зеленського з закликом захистити памятку архітектури готель "Дністер" від свавілля власників будівлі.

Сьогодні Марцінків підписав документ, долучившись до вже майже 600 франківців, - повідомляє Курс. 

Міський голова також підтвердив намір судитися з власниками пам'ятки - родиною підприємця Мирослава Бойка, - аби примусити їх усунути порушення при реставрації будівлі, а зокрема звільнити від склопакетів історичну колонаду. Марцінків нагадав, що місто не давало жодних дозволів на реконструкцію "Дністра" - власники не отримали містобудівних умов та обмежень.

Нагадаємо, 17 червня пів тисячі франківців вийшли сьогодні на акцію “Сплав по “Дністру”, аби засудити знищення власниками унікальної пам’ятки архітектури й захоплення ними громадського простору під колонадою. Оскільки попередні звернення й скарги до місцевих органів влади на порушення законодавства про охорону історичної спадщини власниками "Дністра" дрезультатів не дали, сьогодні франківці закликали втрутитися Президента України Володимира Зеленського.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Курс