Долинська громада кличе на безплатну екскурсію до сакрального каменю Колибач

22.06.2023 17:19   Джерело: Галка
Опубліковано : Франківський Новинар

Екскурсія до каменя Колибач запланована на суботу, 24 червня, об 11:00 годині. Збір на стоянці біля Долинської міської ради.

Про це повідомив начальник відділу туризму управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської ОДА Віталій Передерко, інформує “Галка”.

Організатори зазначають, що маршрут середньої складності (протяжність 4,5 км), який потребує фізичної активності. Учасників просять подбати про наявність зручного взуття та одягу, дощовика (парасольки), питної води та перекусу.

Екскурсовод: Ірина Тисяк.

Участь в екскурсії можлива лише за умови попередньої реєстрації за номерами телефонів:

  • 0979004366 – Наталія;
  • 0666487043 – Олена.
null
Фото з мережі Інтернет

Довідково: Камінь Колибач – це сакральна пам’ятка Долинської територіальної громади. Існує припущення, що в цьому місці існувало поселення ще в дохристиянські часи. Згідно з твердженнями науковців камінь Колибач, котрий має форму голови змії, був святилищем у древніх язичників. Зображення петрогліфів на Колибачі – це друга знахідка в Україні після Кам’яної Могили.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Галка