У Косові після пікету відсторонили начальника райвідділу поліції

22.06.2023 11:05   Джерело: Курс
Опубліковано : Франківський Новинар

За результатами зустрічі з громадянами у Косівському РВП відсторонені керівники, проводиться службове розслідування, очільник Нацполіції призначив комісію з перевірки діяльності відділу, інформують у секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

Сьогодні до Косівського РВП на зустріч з місцевими мешканцями прибув начальник ГУНП в Івано-Франківській області Сергій Безпалько. Люди висловились щодо неналежно вжитих превентивних заходів поліцейськими щодо раніше судимого місцевого мешканця, який кілька днів тому був затриманий за тяжкий злочин — зґвалтування та вбивство 9-річної дівчинки. Громадськість вимагала звільнення начальника Косівської поліції Романа Запоточного.

За результатами зустрічі керівник поліції області прийняв рішення про відсторонення від виконання обовʼязків на час проведення службового розслідування начальника Косівського РВП та його заступника з превентивної діяльності. Вже покладені обовʼязки на нових керівників з апарату ГУНП.

Т. в. о. Голови Національної поліції України Іван Вигівський призначив проведення комплексної перевірки службової діяльності всього відділу поліції. До складу комісії включені представники центрального апарату НПУ.

“Просимо громадян долучатися до співпраці — надавати інформацію, скарги та повідомлення, які будуть використані при проведенні службового розслідування. Результати роботи комісії та подальші кадрові рішення будуть доведені громадськості”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 18 червня знайшли зґвалтованою і задушеною 9-річну дівчинку. В ході досудового розслідування встановлено, що до злочину причетний 34-річний родич загиблої.

За кілька годин підозрюваного, раніше судимого за злочини проти статевої недоторканості та проти власності, затримали у Кутах. Він зізнався у скоєному.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Курс