Церква закликала підприємців Прикарпаття пожертвувати одноденний заробіток військовим

21.06.2023 15:05   Джерело: Курс
Опубліковано : Франківський Новинар

Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ закликала підприємців долучитися до ініціативи «Лікування ран війни». Ініціатива акції на допромогу ЗСУ належить Синоду Єпископів УГКЦ, повідомили в Івано-Франківській архієпархії УГКЦ. Щоби залучити до неї учасників, влаштували зустріч підприємців і духовенства.

“Сьогодні хотів би звернутися до вас, дорогі підприємці нашого Прикарпатського краю. Підприємливість — це особливий Божий дарунок, але разом з цим даром приходить ще й велика відповідальність не тільки за себе та родину, але й за інших — тих, хто зараз потребує особливої опіки та підтримки. Це найперше наші сміливі воїни, поранені захисники, сім’ї загиблих героїв, діти-сироти, люди з особливими потребами, ті, хто втратив все своє майно”, – звернувся до підприємців владика Володимир Війтишин.

Суть ініціативи «Лікування ран війни» – щоб 28 червня, в день проголошення Конституції України, пожертвувати свій одноденний заробіток для потребуючих, особливо військових.

 

Митрополит Володимир також запропонував створити товариство, яка матиме назву «Прикарпатські підприємці за християнські цінності». Це буде офіційна спільнота при Івано-Франківській Архієпархії УГКЦ, яке матиме капелана, духовний супровід та підтримку.

«Коли ми поодинці — ми допомагаємо, однак коли ми разом, єдині, то ця допомога буде в рази сильнішою. Тому ми, як Церква, хочемо підтримати цю ініціативу та допомогти нашим підприємцям об’єднатися задля спільної мети — допомагати тим, хто потребує. Хочемо, аби всі ми були однією великою родиною, яка робить добро. Адже це те, що творить нашу духовність, а її потребує кожна людина», – закликав митрополит Володимир.

Як взяти участь в акції?

  1. Зайти на офіційний сайт Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ (https://ugccif.org.ua/ або https://www.facebook.com/ugccif) та завантажити стандартне оголошення про акцію.
  2. Заповнити в оголошенні дату акції та суму знижки у цей день.
  3. Вивісити оголошення на видному місці своєї бізнес-локації.
  4. По завершенні акції, протягом 3 днів, перерахувати суму націнки/знижки, наданої в обраний день на благодійність (підприємець самостійно обирає напрямок підтримки та конкретного бенефіціара допомоги).
  5. Просканувати QR-код на оголошенні, який заведе на спеціально створену групу в Телеграмі для формування звітності.
  6. У групі просимо внести наступні дані:

– Назва юридичної особи чи ФОПа;

– Сума акумульованих коштів;

– Куди були спрямовані кошти;

– Документи, які підтверджують перерахування допомоги (чеки, квитанції, розписки);

 

– Контактний телефон власника бізнесу.

  1. Протягом 7 робочих днів з моменту завершення акції Івано-Франківське Архієпархіальне управління опублікує результати цієї ініціативи на офіційних інтернет-ресурсах.

Контактна особа о. Василь Савчин, тел.: +380687631852.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Курс