Франківський ТЦК дав роз'яснення до свого наказу про мобілізацію

21.06.2023 17:10   Джерело: Курс
Опубліковано : Франківський Новинар

Наказ «Про проведення загальної мобілізації» начальник Івано-Франківського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Роман Плитус підписав 13 червня. Документ серед іншого передбачає, що військовозобов’язані чоловіки Івано-Фраанківської громади повинні звернутися до ТЦК та СП у 10-денний термін. Учора, 17 червня, на сторінці ТЦК опублікували роз’яснення до наказу.

“Такий наказ видається щоразу, як продовжується дія воєнного стану та мобілізації на підставі продовження строку воєнного стану Указом Президента України. Основна мета наказу – це повторне оповіщення військовозобов’язаних області для їх подальшої явки до ТЦК у встановлений термін – протягом 10 днів – для уточнення їхніх військово-облікових даних”, – йдеться у роз’ясненні.

У ТЦК нагадують, що мобілізація в Україні триває з 24 лютого 2022 року і на цей час не припинялась. За ухилення чи порушення правил мобілізації чинне законодавство визначає як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.

Під час візиту до ТЦК та СП військовозобов’язаному при собі необхідно мати військовий квиток, паспорт, медичні книжки, документи що надають право на відстрочку.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Курс