На Прикарпатті планують відкрити новий паломницький центр ПЦУ

18.06.2023 17:21   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

На Снятинщині у селі Задубрівці готуються до відкриття паломницького центру Православної церкви України. Його створять на місці, де збудована капличка, яку в народі називають “темною”.

Про це повідомили в Івано-Франківській обласній держадміністрації.

За легендою кілька століть тому на місці святині відбулося зцілення незрячого хлопчика. Звідси – назва каплиці.

З того часу місцеві жителі були свідками ще багатьох одужань людей. На місце каплички почали приходити віряни з молитвою про зцілення, що неабияк дратувало радянську владу. За переказами, капличку руйнували. Та щоденно люди її відновлювали.

“Це справді святе місце. Це стежки мого дитинства. Пам’ятаю, як мої односельці і ми з мамою приходили туди на молитву. Якась недобра душа руйнувала за ніч ті стулені докупи кілька каменів, які інколи вдавалось ще й загородити якимсь листом бляхи. Але починався новий день і до наступного вечора та нехитра конструкція знову відновлювалась молільниками і знову горіли свічки. Це місце завжди було місцем тихого (навіть утаємниченого) паломництва. І, слава Богу, отець Василь наповнив цей святий клаптик землі життям”, – відгукнулася у фейсбуці Ольга Руданець. 

Архієпископ Івано-Франківський і Галицький отець Іоасаф представив майбутній паломницький центр керівництву області.

“Першочергово мусимо забезпечити належний проїзд до храму, щоб люди звідусіль могли відвідати святиню та помолитися”, – зазначила очільниця області Світлана Онищук.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews