15-річний коломиянин здобув бронзову медаль на чемпіонаті Європи з шахів

Прикарпатець Юрій Хріновський – у трійці найкращих шахістів Європи.

15.06.2023 23:05   Джерело: Курс
Опубліковано : Новини Станіславівщини

Коломиянин Юрій Хріновський привіз «бронзу» із чемпіонату Європи з шахів. Це серйозне досягнення – у свої 15 років бути серед найкращих юних шахістів України та Європи, повідомив міський голова Коломиї Богдан Станіславський.Шахами Юрій займається вже десять років. Вважає, що надалі вони стануть його професією.

Із шахами познайомила Юрія мама, пізніше він багато займався зі своїм старшим братом. Потенціал у хлопця був великим, тому він пішов навчатись у коломийський шаховий клуб. Там його тренером став знаний коломийський шахіст, кандидат у майстри спорту Василь Андрусяк. А далі, щоб досягти ще більших вершин, Юрій став тренуватись з майстром спорту України з шахів, міжнародним майстром Дмитром Семеновим.

“У Юрія, як і в інших юних коломийських шахістів, попереду велике майбутнє. У березні ми повністю оновили шаховий клуб, тож шахісти мають гарне місце для тренувань та покращення своїх умінь”, – принагідно зазначив мер Коломиї.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Курс