На прикарпатті суд оштрафував батька, син якого побив кролика

15.06.2023 17:34   Джерело: IfNews
Опубліковано : Новини Станіславівщини

До Калуського міськрайонного суду з місцевого відділу поліції надійшли адміністративні матеріали стосовно мешканця Калуша, який ухилився від виконання своїх батьківських обов’язків щодо навчання та виховання свого неповнолітнього сина.

Згідно протоколу про адміністративне правопорушення в кінці квітня 2023 року у м. Калуш, неповнолітня дитина, знущалася над кроликом, копаючи його ногами, що спричинило тварині муки, завдало фізичного болю, тобто, неповнолітній у віці від 14 до 16 років вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ст. 89 КУпАП, пишуть Версії з посиланням на Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області.

У судовому засіданні батько дитини, свою вину визнав, вказав, що на даний час із сином працює психолог, з метою недопущення проявів агресії у майбутньому.

Суд дослідивши матеріали справи, дійшов до висновків про необхідність притягнення чоловіка до відповідальності, позаяк він допустив неналежне виконання своїх батьківських обов’язків та дитина порушила ст. 89 Кодексу України про адміністративне правопорушення, (жорстоке поводження з тваринами).

При визначенні адміністративного стягнення, суд враховував характер вчиненого правопорушення, особу порушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом’якшують та обтяжують відповідальність, та вирішив призначити стягнення у виді штрафу у розмірі 850 гривень та 536 грн. 80 коп. судового збору.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews