На Прикарпатті захисні споруди зможуть вмістити 80 % мешканців

На Прикарпатті продовжують обстежувати захисні споруди.

14.06.2023 21:26   Джерело: IfNews
Опубліковано : Новини Станіславівщини

В управлінні з питань цивільного захисту облдержадміністрації повідомляють,  що на сьогодні придатні для укриття (готові або обмежено готові до використання за призначенням) 631 захисна споруда (80 %), де можна розмістити 9 % населення.

Ще 21 % прикарпатців можуть скористатися найпростішими укриттями і спорудами подвійного призначення (1225 приміщень). У разі небезпеки 54 % жителів Івано-Франківщини можуть сховатися у 200 тисячах підвальних та інших заглиблених приміщень у приватних будинках і садибах, переважно в сільських населених пунктах.

“Фахівці продовжують обстежувати підвальні, цокольні приміщення, у тому числі новозбудованих об’єктів, для визначення їх придатності для включення до фонду захисних споруд як найпростіших укриттів або споруд подвійного призначення”, – йдеться у повідомленні.

Органи місцевого самоврядування проводять облік наявних найпростіших укриттів. Також відновлюють таблички та маркування наявних захисних споруд і укриттів відповідно до вимог нормативно правових актів міжнародного гуманітарного права.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews