33-річний калушанин отримав 5 років за гратами за розтрату гуманітарної допомоги

12.06.2023 12:10   Джерело: Репортер
Опубліковано : Новини Станіславівщини

33 річний працівник пожежної частини з Калуша здав до ломбарду бензорізи, генератор та щоглу, отримані як допомогу від іноземних партнерів. За розтрату гуманітарної допомоги на понад 170 тисяч гривень він отримав 5 років позбавлення волі. Про це повідомляє Івано-Франківська обласна прокуратура.

33-річний чоловік був працівником Державної пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС України в Івано-Франківській області. Він був матеріально-відповідальною особою. Знаючи, що у нього на зберіганні – матеріальні цінності міжнародної технічної гуманітарної допомоги, здав їх до ломбарду. Сподівався згодом їх викупити  та повернути на склад. Товаро-матеріальні цінності, які були йому ввірені, оцінили у 174 089 грн.

В судовому засіданні обвинувачений зізнався, що у зв’язку з сімейними обставинами йому терміново потрібні були кошти. Тож він вирішив здати ввірене йому майно – бензорізи, генератор та щоглу в ломбард, – повідомляє прокуратура. – За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Калуської окружної прокуратури засуджено 33-річного жителя м. Калуша за розтрату чужого майна, яке було йому ввірене, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191 КК України).
Суд позбавив його волі до 5 років з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з обліком, управлінням і розпорядженням коштами та матеріальними цінностями строком на 3 роки.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Репортер