Посмертно присвоїти звання Героїв Назарію Лугарєву та Артуру Пірусу - Обласна рада звернеться до Президента,

09.06.2023 16:14   Джерело: informator
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


9 червня, на засiданнi обласної ради було ухвалене рiшення про звернення до Президента України, щоб надати звання Героя України двом прикарпатським захисникам.

Пише Iнформатор.

Депутати обласної ради також звернуться до Голови Верховної Ради України та Головнокомандувача Збройних Сил України, щоб надати звання Героя:

  1. Назарiю Лугарєву. Захисник загинув 7 грудня 2022 року бiля Гуляйполя Запорiзької областi через мiнометний обстрiл. Брав участь у боях як головний сержант 1-го стрiлецького взводу 2-ої стрiлецької роти 78-го окремого батальйону 102-ї окремої бригади ТрО iменi полковника Дмитра Вiтовського. Голова Iвано-Франкiвського Пласту, в 2021 став членом окружної пластової ради Iвано-Франкiвської округи.
  2. Артуру Пiрусу. Був учасником Революцiї Гiдностi, у 21-рiчному вiцi в  2014 роцi вступив до полку “Азов”. Тодi був нагороджений за звiльнення Марiуполя. Окрiм того, що Артур Пiрус воював, вiн продовжував свою громадську дiяльнiсть, був учасником пошукових експедицiй, аби визначити поховання закатованих жертв комунiстичного режиму. Займався оцифровуванням поховань воїнiв ОУН-УПА з їх подальшим каталогуванням. З початку повномасштабного вторгнення пiшов добровольцем на фронт. Загинув 27 березня 2023 року, у вiцi 30 рокiв, у бою за свободу та незалежнiсть України у напрямку Кремiнної.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: informator