Прикарпатець, який до смерті побив брата, отримав 7 років ув’язнення

04.06.2023 09:29   Джерело: blitz.if.ua
Опубліковано : Новини Станіславівщини
Галицький районний суд виніс вирок прикарпатцю, який до смерті побив рідного брата. Брати спільно проживали та вели спільний побут. Неодноразово на побутовому ґрунті виникали конфлікти, у ході яких останній наносив брату тілесні ушкодження, пише газета "Галичина".

30 січня 2023 близько 07-00 години обвинувачений поїхав на роботу у м. Бурштин, попрохавши брата, який залишився вдома, приготувати їжу та розпалити у печі. Повернувшись цього ж дня, він побачив, що вхідні двері у будинок зачинені, його брата нема вдома, їжа не приготовлена, будинок не опалений. Ця обставина дуже розлютила його і коли близько 19-00 годин додому повернувся між братами виникла словесна суперечка, під час якої останній підійшов до столу і, нахилившись над ним, почав скручувати самокрутку, виражаючись при цьому у бік брата нецензурними словами.

«Діючи умисно, обвинувачений схопив брата обома руками за одяг на спині, та із застосуванням значної фізичної сили ударив його головою та грудною кліткою до стола. Після цього, утримуючи останнього за одяг та продовжуючи злочині дії, обвинувачений із застосуванням значної фізичної сили ударив брата головою та грудною кліткою до підлоги. У результаті вказаних умисних насильницьких дій спричинив потерпілому тілесні ушкодження у виді закритої черепно-мозкової травми із забоєм головного мозку, крововиливом під тверду та м’яку мозкові оболонки у правій тім’яно-скроневій ділянці під м’яку мозкову оболонку та в речовину обох півкуль мозочка, в м’які тканини голови в правій тім’яно-скроневій ділянці, синців, саден та забійних рану ділянках голови, які ускладнились набряком та набуханням головного мозку і відносяться до тяжких тілесних ушкоджень, що небезпечні для життя у момент спричинення, від яких той через деякий час помер», - йдеться у вироку суду.

У судовому засіданні обвинувачений визнав себе винним у скоєнні кримінального правопорушення-злочину за вищезазначеними обставинами, щиро розкаявся. Просив суд його суворо не карати, ствердив, що зробив для себе правильні висновки, висловив жаль з приводу вчиненого.

Потерпіла, дружина загиблого, у судовому засіданні пояснила, що жодних претензій матеріального та морального характеру до обвинуваченого не має. Не заперечує щодо застосування положення ч. 3 ст. 349 КПК України. Просила суворо не карати обвинуваченого.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення - злочину, передбаченого частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 7 (сім) років.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: blitz.if.ua