На Франківщині затримали чоловіка, який підпільно продавав вогнепальну зброю

До продажу він пропонував автомати, пістолети, набої до них та гранати.

02.06.2023 14:59   Джерело: Бомок
Опубліковано : Новини Станіславівщини

38-річний раніше засуджений мешканець Калуша організував канал незаконного продажу вогнепальної зброї, повідомляє поліція Івано-Франківської області.  В асортименті у нього були автомати за 1500 доларів, пістолети за 500, гранати за 50, а також набої різного калібру.

Чоловіка затримали під час збуту автомата АКСУ-74 з магазином та набоями до нього. Раніше під контролем правоохоронців було задокументовано ще один факт збуту зброї.

“Також за місцем проживання затриманого та осіб, які можуть бути причетні до протиправної діяльності, вилучили автомати, пістолети, глушники, гранату, набої різного калібру, обладнання та прекурсори, які використовуються для виготовлення наркотиків”, – додали у поліції. 

“Зброяру” повідомили про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. За незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами передбачена відповідальність – позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

“Після проведення ряду процесуальних заходів буде прийматися рішення щодо оголошення підозр причетним особам. Також встановлюються канали надходження зброї”, – додали правоохоронці.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бомок