Міськрада Івано-Франківська віддала підряд на 1,5 млн грн маркетологині члена виконкому

Встановлення зупинок громадського транспорту стане першим бізнес-досвідом 30-річної Ілони Ковальчук

02.06.2023 12:56   Джерело: Наші гроші Львів
Опубліковано : Новини Станіславівщини

Івано-Франківська міська рада уклала договір на встановлення автобусних зупинок з 30-річною Ілоною Ковальчук, яка ще нещодавно працювала маркетологом великої будівельної компанії «Благо». Співвласник цієї компанії Іван Криховецький одночасно є членом виконкому міськради, яка вирішила заплатити 1,5 млн грн зареєстрованій кілька тижнів тому підприємиці без жодного досвіду.

Про укладення прямої (безконкурентної) угоди між управлінням транспорту і зв’язку Івано-Франківської міськради та Ілоною Ковальчук стало відомо після публікації підписаного договору на порталі електронних закупівель Prozorro.

Згідно з умовами, Ілона Ковальчук має встановити п’ять зупинок громадського транспорту – дві в самому Івано-Франківську і три у сусідніх селах, що входять до складу міської громади. Вартість робіт – трошки менше 1,5 млн грн, що дозволило уникнути процедури відкритих торгів і укласти пряму угоду.

Підприємицею Ілона Ковальчук зареєструвалася лише два місяці тому і отриманий від міськради підряд стане її першим досвідом як у підприємництві, так і в будівництві. Як їй це вдасться – НГЛ не змогли з’ясувати, адже вказаний нею при реєстрації ФОП контактний телефон виявився недійсним.

30-річна Ілона Ковальчук є уродженкою Калуша, проте вищу освіту здобула у російському Санкт-Петербурзі, там і почала кар’єру маркетолога. Кілька років тому вона повернулася і влаштувалася у компанію «Благо», що є одним з найбільших забудовників Івано-Франківська. Ілона Ковальчук активно просувала її у соцмережах і часто сама була «обличчям» постів та відеороликів компанії.

Засноване у 2007 році ТОВ «Компанія “Благо”» має двох бенефіціарів – Андрій Луцький та Іван Криховецький. Окрім будівельного бізнесу, вони обидва паралельно ведуть наукову та викладацьку діяльність в івано-франківському приватному Університеті Короля Данила, заснованому батьком Луцького. Іван Криховецький також є членом виконавчого комітету Івано-Франківської міськради, що координує роботу виконавчих органів, установ та організацій комунальної власності. Зокрема, і управління транспорту та зв’язку, що віддало колишній маркетологині з «Благо» підряд на 1,5 млн грн.

НГЛ спробували з’ясувати причини такого вибору у відповідального за цю закупівлю з боку управління транспорту та зв’язку Івано-Франківської міськради Назара Петріва.

«В мене теж були проблеми з тим, щоб її вписати, тому що вона лише місяць тому була зареєстрована і я її в базі навіть не міг знайти спочатку. Але вона надала документи, тому все окей», – пояснив свої труднощі Назар Петрів.

А от за якими критеріями обирали підрядника – Петрів не сказав, і порадив спитати безпосередньо у керівника управління Андрія Гіглюка. Проте той так і не знайшов часу поспілкуватися з НГЛ, хоч отримав запитання.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Наші гроші Львів