Львівська мерія подала до суду на власний виконком

Юристи міськради, яку очолює Андрій Садовий, назвали «очевидно протиправним» рішення виконкому, який теж очолює Садовий

02.06.2023 11:54   Джерело: Наші гроші Львів
Опубліковано : Новини Станіславівщини

Львівська міськрада подала позов до Львівського окружного адміністративного суду проти виконавчого комітету Львівської міськради, який очолює мер Андрій Садовий. Це перший випадок на пам’яті редакції «Наших грошей. Львів», коли мерія судиться фактично сама з собою.

Про курйозний позов стало відомо з ухвали Львівського окружного адміністративного суду, який призначив слухання справи на 5 червня.

Суть позову стосується спроби міськради скасувати рішення виконкому 2020 року про видачу ТОВ «СВ» містобудівних умов та обмежень на реконструкцію нежитлової будівлі на вул. Гетьмана Мазепи у Львові. Таке рішення у вересні 2020 року одноголосно ухвалили 8 присутніх на засіданні членів виконкому на чолі з мером.

Судячи з відеозапису того засідання виконкому, досі доступному у мережі, питання не викликало великих дискусій. Мер запитав головного архітектора міста Антона Коломєйцева, чи є зауваження з точки зору архітектори і той чітко відповів «ні». «Воно відповідає здоровому глузду, –  додав Андрій Садовий. – Це право людей, якщо вони будують з точки зору архітектури все правильно, тоді зауважень немає».  Не було зауважень і в тодішньої заступниці Садового з гуманітарних питань Галини Слічної, яку мер теж перепитав.

«Оскаржене рішення не відповідає вимогам містобудівного законодавства, ДБН, містобудівній документації на місцевому рівні, а також прийняте із порушенням процедури, визначеної Регламентом виконавчого комітету [] містить ознаки очевидної протиправності», – наводить аргументи юристів міськради Львівський окружний адмінсуд.

Міськрада просила зупинити дію рішення виконкому, щоб унеможливити продовження будівництва, яке ТОВ «СВ», згідно з наданим дозволом, веде впритул до поліклініки міської клінічної лікарні імені Князя Лева. Проте Львівський окружний адмінсуд відмовив у такому проханні, визнавши його неспівмірним для забезпечення позову.

У Львівській міськраді не змогли оперативно відповісти на запит НГЛ про причини позову до суду, адже раніше виконком безпосередньо скасовував деякі власні рішення.

Засновниками ТОВ «СВ» є брати Володимир Тістик та Ярослав Тістик, раніше вони були депутатами від ВО «Свобода» у міськраді і облраді відповідно. Ярослав Тістик відмовився коментувати позов міськради. 

Втім, через два з половиною роки зауваження з’явилися у самого Андрія Садового. Одночасно з позовом про скасування рішення виконкому юристи міськради подали заяву з проханням зупинити його дію до завершення судового розгляду, де прямо назвали його незаконним.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Наші гроші Львів