Поліція затримала організатора незаконного каналу продажу вогнепальної зброї на Прикарпатті

01.06.2023 12:15   Джерело: ФІртка
Опубліковано : Франківський Новинар

В асортиментi були автомати за 1500 доларiв США, пiстолети за 500, гранати за 50, а також набої рiзного калiбру. Затримали «зброяра» пiд час збуту партiї «товару».

Заблокували канал незаконного продажу зброї оперативники управлiнь стратегiчних розслiдувань в Iвано-Франкiвськiй областi, кримiнальної полiцiї, слiдчi обласної полiцiї спiльно з обласним управлiнням СБУ.

Про це пише Фiртка з посиланням на Нацiональну полiцiю України.

Налагодив його функцiонування 38-рiчний ранiше засуджений мешканець Калуша. До продажу пропонував автомати, пiстолети, набої до них та гранати. Залежно вiд виду озброєння цiна коливалася вiд 50 до 1500 доларiв США за одиницю.

30 травня правоохоронцi за силової пiдтримки спецпризначенцiв роти полiцiї особливого призначення затримали органiзатора пiд час збуту автомата АКСУ-74 з магазином та набоями до нього. Ранiше пiд контролем правоохоронцiв було задокументовано ще один факт збуту зброї.

Також за мiсцем проживання затриманого та осiб, якi можуть бути причетнi до протиправної дiяльностi, вилучили автомати, пiстолети, глушники, гранату, набої рiзного калiбру, обладнання та прекурсори, якi використовуються для виготовлення наркотикiв.

31 травня затриманому в порядку статтi 208 Кримiнального процесуального кодексу Українi «зброяру» повiдомили про пiдозру за ч. 1 ст. 263 Кримiнального кодексу України. Вирiшується питання про обрання йому запобiжного заходу. Пiсля проведення ряду процесуальних заходiв буде прийматися рiшення щодо оголошення пiдозр причетним особам. Також встановлюються канали надходження зброї.

За незаконне поводження зi зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами передбачена вiдповiдальнiсть - позбавлення волi на строк вiд трьох до семи рокiв.

Процесуальне керiвництво у кримiнальному провадженнi здiйснює Iвано-Франкiвська обласна прокуратура.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ФІртка