Італійські інвестори планують розвивати бізнес на Прикарпатті та долучатися до відбудови нашої держави після війни

30.05.2023 17:10   Джерело: IfNews
Опубліковано : Новини Станіславівщини

Про це сьогодні йшлося під час зустрічі голови обласної державної адміністрації – начальниці обласної військової адміністрації Світлани Онищук із Надзвичайним і Повноважним Послом Італії в Україні П’єром Франческо Дзадзо.

Зі слів пана Посла, Італія від початку повномасштабного вторгнення росії активно підтримує Україну, надаючи гуманітарну та економічну допомогу. Разом з тим, італійці прихистили 160 тисяч українців, котрі у пошуках безпечного місця проживання покинули рідні домівки.

«Сьогодні Італія одна з тих країн, яка всебічно підтримує Україну і робить все можливе, щоб пришвидшити вступ України до Європейського Союзу і отримати статус члена ЄС, – наголосив П’єр Франческо Дзадзо. – Водночас ми також маємо на меті долучитися до повоєнної відбудови України та інвестувати у розвиток вашої держави».

Своєю чергою Світлана Онищук відзначила, що Прикарпаття сьогодні є сучасним туристично розвиненим регіоном зі збереженою автентикою, реакреаційним потенціалом, а головне – наш край славиться працьовитими людьми. Тому співпраця з італійськими інвесторами сприятиме ще більшому розвитку області.

Наголошувалося, що пріоритетними напрямками для майбутнього співробітництва є агропромислова, медична, космічна, енергетична, легка, оборонна промисловість та машинобудування. Італійські інвестори вже висловлюють наміри розвивати бізнес в нашій державі і, як приклад, розглядають для інвестицій Прикарпаття.

Під час зустрічі йшлося і про можливість оздоровлення родин наших Героїв у межах проєкту «Турбота про родину Героя».

«На Івано-Франківщині реалізовується унікальний в державі соціальний проєкт «Турбота про родину Героя, – розповіла керівниця області. – У його межах за підтримки місцевих готельєрів ми організовуємо відпочинок та оздоровлення дітей полеглих Героїв разом із їхніми матерями. У планах – масштабування проєкту, зокрема, можливість оздоровлення дітей за межами України. Тому сподіваємося на вашу підтримку та допомогу у цьому питанні».

На завершення зустрічі домовилися про підписання меморандуму про співпрацю між нашою областю та італійським регіоном Тренті́но-А́льто-А́дідже, а також допомогу у лікуванні та реабілітації українських воїнів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews