Долинська громада розвиватиме малу авіацію

30.05.2023 13:13   Джерело: Курс
Опубліковано : Новини Станіславівщини

Три дні на Івано-Франківщині відбувалися заходи в рамках проєкту Carpathian Small Aviation Карпатська мала авіація – нові підходи для мобільності людей та товарів у Карпатському регіоні. Круглий стіл та авіаційні заходи поширювалися на локації у Богородчанській, Долинській і Косівській громадах. З-поміж цих громади виберуть пілотну, де розвиватимуть малу авіацію.

Про це розповів у фейсбуці міський голова Долини Іван Дирів.

“Мав нагоду презентувати Долинську громаду та бачення її розвитку партнерам проєкту. Обговорили найкращі практики існуючих аеродромів, два з яких ми вчора відвідали. Поспілкувались також на тему сполучення загальної і малої авіації у рамках розроблених проєктом стратегічних документів. Переконаний, що після нашої перемоги малу авіацію розвиватиме кожне місто країни, взявши за приклад найкращі практики європейців у цьому напрямку”, – розповів Дирів.

Участь у круглому столі взяли представники прикордонних громад, де розвивають малу авіацію, з Угорщини, Словаччини і Румунії.

“Долинська громада для нас дуже важлива, – повідомила Наталія Носа, президентка міжнародної асоціації МАІРР. – Ми представляємо транснаціональний проєкт, працюємо вже кілька років. Сьогодні в Долині разом із угорськими партнерами говорили про розвиток транспортної інфраструктури – авіасполучення, залізничний транспорт, водний транспорт, велосипедне сполучення. Були представлені дослідження, які показують, що для мешканців краю, особливо для молоді, важливо мати економний, дешевий, а головне – дуже швидкий транспорт, щоби доїхати з Європи в наші громади. Мала авіація дасть змогу залучити нових туристів, стимулює розвиток бізнесу”.

Пілотними громадами, де також беруться відновлювати малу авіацію, є громади Закарпаття. Їх представники теж побували на форумі у Долині.

Наразі Долинська громада не має злітно-посадкової смуги. Однак, зазначає мер Іван Дирів, вона вже проєктується. В Долині адміністрація ініціює рішення створити міське летовище – аеродром, який може приймати літаки авіації загального призначення.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Курс