Франківчанку, яка бажала перемоги російським військам, ув’язнили на 5 років

Інтернет-агітаторку затримали в лютому 2023 року, відтоді жінка перебуває під вартою.

29.05.2023 09:17   Джерело: Бомок
Опубліковано : Новини Станіславівщини

За матеріалами СБУ в Івано-Франківську засудили місцеву мешканку, яка надавала інформаційну підтримку окупантам. 

“Уродженка рф систематично поширювала в «Однокласниках» наклепи на Збройні сили України. Натомість російські мародери і ґвалтівники в її дописах поставали героями, «дорогими мальчиками», котрим вона зичила перемоги”, – розповідають у відомстві.

Агітаторка поширювала контент проросійських пропагандистів, серед яких Юрій Котенок, Тетяна Монтян та ін. У цих дописах війну рф проти України представляли як «війну з НАТО», виславляли російських вояків, паплюжили європейських партнерів України, а українців називали «нацистами» і «терористами».

Жінка була учасницею груп «Ми за путіна – патріоти росії», «Антимайдан» тощо та активно ділилася російськими наративами з цих ресурсів. Відповідно до них агресивна невиправдана війна рф подавалася як «визволення від фашизму». 

Суд визнав жінку винною за ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України – виправдовування, визнання правомірною збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників.

Агітаторку засудили до 5 років позбавлення волі. Вирок набере законної сили після закінчення строку подання апеляції.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бомок