Франківка Людмила Лузан виграла етап Кубка світу з веслування на олімпійській дистанції

28.05.2023 11:03   Джерело: IfNews
Опубліковано : Новини Станіславівщини

26-річна веслувальниця Людмила Лузан з Івано-Франківська відкрила новий міжнародний сезон з перемоги на олімпійській дистанції в одиночному веслуванні на каное. Українка тріумфувала на дистанції 200 метрів на етапі Кубка світу в Познані.

Для Людмили це перша перемога на такому рівні саме на олімпійській дистанції 200 метрів серед одиночок. Лузан посідає 14-те місце у світовому рейтингу на початку змагального сезону. На етапі у Познані змагалися кілька веслувальниць, що знаходяться вище. Головною суперницею Лузан вважалася представниця Китаю Лін Венхун, бронзова призерка ЧС-2022 саме на дистанції 200 метрів. Іншою серйозною опоненткою була Дорота Боровська, бронзова призерка ЧС-2021 та господарка змагань, пише Суспільне Спорт.

І саме між Людмилою та Лін розгорнулася головна боротьба за перемогу, в якій переможницею вийшла українка.

Людмила Лузан на етапі у Познані проведе ще фінал серед одиночок на дистанції 500 метрів – у цій дисципліні українка вважається головною фавориткою на перемогу на етапі Кубка світу.

200 метрів – єдина олімпійська дистанція серед каное-одиночок у жінок. На останньому ЧС Лузан показала дев’ятий результат у цій дисципліні, на подіум жодного разу на світових першостях не підіймалася. На Євро у активі Людмили два “срібла” на цій дистанції. Також у неї є “бронза” Олімпіади-2020 саме на 200-метрівці.

Найсильнішою каноїсткою на дистанції 200 метрів вважається американка Невін Гаррісон – олімпійська чемпіонка та дворазова чемпіонка світу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews