На Прикарпатті керівник складу лісгоспу вимагав 150 тис. грн хабаря за не облікову деревину

Він налагодив корупційну схему.

27.05.2023 19:01   Джерело: Бомок
Опубліковано : Новини Станіславівщини

Слідчі встановили, що 47-річний керівник філії «Коломийського лісового господарства» ДП «Ліси України», мешканець Заболотівської ТГ, упродовж чотирьох місяців, з грудня 2022 по березень 2023 року, вимагав неправомірну вигоду у місцевого мешканця за продаж дров. 

Про це повідомляє поліція Івано-Франківської області.

“Чоловік за документами виписав 10 кубів деревини, а мав отримати у кілька разів більше. Щоправда, значна частина твердого палива мала йти поза обліком, за це посадовець вимагав 150 тисяч гривень”, – розповідають у поліції.  

Посадовець отримав частину неправомірної вигоди у розмірі 24 тисячі гривень. Під час передачі останнього траншу коштів, у службовому кабінеті адміністративного приміщення філії «Коломийське лісове господарство», його затримали.

Читайте також

Правоохоронці спіймали франківця, який пропонував воєнкому 800 євро хабара
Нетвереза 17-річна дівчина купалася в міському озері – звідти її забрала поліція

З місця події поліцейські вилучили гроші отримані незаконним шляхом, робочий планшет та журнал випуску деревини.

Наразі чоловіку уже повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди». Підозрюваному загрожує до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання посадовцю запобіжного заходу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бомок