7 причин, з яких варто обрати квас

27.05.2023 18:43   Джерело: Новини Тернопільщини
Опубліковано : Франківський Новинар

Коли хочеться пити, шукаєш напiй, який втамує спрагу швидко. Є напiй, який зробить це iдеально: не тiльки знiме жагу поповнити органiзм життєдайною вологою, а й забезпечить максимальну користь вiд цього. Йдеться про напiй, який здавна варили українцi i який свого часу став найпоширенiшим лiтнiм напоєм. Це – квас.

Опілля Квас Домашній

Головне у квасi – його натуральнiсть. Звiдти – й користь. Причин, з яких варто обрати квас своїм напоєм, – безлiч. Ми наведемо 7 найголовнiших.

  1. Квас – це напiй, який столiттями шанували українцi. Зi зброджених сумiшей борошна з солодом на теренах сучасної України землероби готували напої ще тисячi рокiв тому за часiв древнiх цивiлiзацiй. Саме квасом наказав вiдзначати хрещення Київської Русi князь київський Володимир Великий. Квас став найпоширенiшим i улюбленим напоєм українцiв, якi втамовували ним спрагу i навiть лiкувались. Мудрiсть наших предкiв пiдказує, що квас вартий такої любовi.
  2. Справжнiй квас – це натуральний продукт живого бродiння без штучних iнгредiєнтiв. У ньому немає додаткових хiмiчних барвникiв, пiдсолоджувачiв, замiнникiв цукру, ароматизаторiв, консервантiв.
  3. У складi справжнього квасу лише 4 iнгредiєнти: питна вода, дрiжджi, цукор i квасне сусло – продукт, зроблений iз житнього борошна i ячмiнного та житнього солоду, тобто пророщених зерен ячменю i жита. Натуральний квас – це тiльки природнi складники, напiй, в якому зiбрана користь i мiць зерна, що проростає.
  4. У справжньому квасi немає ударних доз цукру, який швидко всмоктується в кров, створюючи основу для розвитку ожирiння i цукрового дiабету. Натуральний квас мiстить лише необхiдну для процесу живого бродiння кiлькiсть цукру. Вона у 2,5 раза менша, як в газованiй солодкiй водi.
  5. Справжнiй квас – це напiй живого бродiння, в процесi якого кориснi властивостi напою тiльки зростають. У результатi в квасi мiстяться вуглеводи, бiлки, вiтамiни А, Е, С i групи В, сполуки кальцiю, залiза, натрiю, калiю, магнiю, фосфору та iншi макро- i мiкроелементи, якi легко засвоює людський органiзм. Квас винятково сприятливо дiє на органи травлення, вбиваючи шкiдливi бактерiї, покращуючи мiкрофлору i посилюючи iмунiтет. Вiн регулює обмiн речовин i функцiї центральної нервової системи, покращує дiяльнiсть серцево-судинної системи. Особливо потрiбен квас тим, хто проходить курс антибiотикотерапiї, людям iз хронiчними запаленнями. Це прекрасний напiй для профiлактики старiння.
  6. Єдиним абсолютним протипоказанням до вживання квасу є алергiя на його складники. Корисний же квас i чоловiкам, i жiнкам. Натуральний квас живого бродiння може допомогти майбутнiм матусям виносити малюка i сприятиме збiльшенню лактацiї при грудному вигодовуваннi. Знають жiнки користь квасу i як косметичного засобу. Медики стверджували, що квас покращує чоловiчу потенцiю i здатний вiдновлювати фiзичнi сили органiзму. Недарма у давнину квас дарували молодятам на весiллi, щоб дiти народжувалися здоровими та мiцними. З 5-ти рокiв квас можна давати i дiтям.
  7. Натуральний квас живого бродiння вгамовує спрагу. У спеку прохолодний квас – iдеальний напiй, пiсля якого довго не хочеться пити.

Де взяти такий напiй? Купити у найближчiй крамницi. Ваш натуральний квас живого бродiння вже виготовив тернопiльський виробник «Опiлля». Називається цей квас – «Домашнiй». Вiн вiдповiдає всiм семи найголовнiшим наведеним причинам, чому пити у спрагу варто саме квас.

Опілля Квас Домашній

Як виробник, що цiнує справжнє, «Опiлля» вiдродило давню українську традицiю варити квас. Готує цей напiй «Опiлля» iз найякiснiших натуральних складникiв з дотриманням технологiї живого бродiння. Тому, щоб не натрапити на газований напiй з ароматизаторiв, на якому несумлiннi виробники великими буквами пишуть «квас», шукайте напiй саме вiд «Опiлля». Квас «Домашнiй» вiд тернопiльського виробника – це якiсний натуральний продукт. Прохолодний квас «Домашнiй» – це i є Ваш iдеальний напiй у спеку i не тiльки.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Новини Тернопільщини