Павло Жебрівський

Павло Жебрівський

Громадський діяч, Президент військово-цивільної спілки "Бойове Братерство України"

Продаж земля як питання виживання нації

25.05.2023 22:25   Джерело: IfNews
Автор : Павло Жебрівський

Час загострити увагу на продажу української землі. Бо наслідки можуть бути страшні.

 

З 1 січня 2024 року українську землю зможуть купувати юридичні особи, зареєстровані в Україні. Тобто громадянин будь-якої країни може зареєструвати в Україні «юридичну особу» і на цій підставі викупити українську землю.

Земля для України – не тільки економічний ресурс. Це ресурс ідентичності. Людина, яка не усвідомлює, що село є колискою української ідентичності й українського архетипу легко підписала Закон про продаж сільськогосподарської землі.

Сьогодні в Україні ціна гектара землі – до 2,5 тисяч доларів. Для порівняння: у Європі – від 5 до 15 тисяч $ за гектар. Громадяни Німеччини, Китаю, Ізраїлю тощо таких бід, як українці, не мають. Вони дадуть хоч і по три тисячі $ за гектар землі.

Замість того, щоб створити Державний земельний банк, якому власник міг би продати землю, і з якого на конкурсних засадах, з соціальними зобов’язаннями надавати землю в оренду дрібним і середнім фермерам, влада відпустила питання землі навіть не на «ринок», а на базар. При чому, український дрібний і середній фермер опиняються у завідомо невигідному становищі: їм важко заплатити 2-2,5 тисячі $ при купівлі землі. За років 20 вони окуплять ці витрати.

Висновок: продаж землі юридичним особам – це внутрішній удар по українській національній ідентичності. Путлер зовні знищує, а нинішня влада - зсередини. Фактично - це страшна диверсія.

«Бойове Братерство України» готує спеціальну петицію. Наступного тижня петиція буде розміщена на сайті інституції Президента України.

Ми вимагаємо:

А) Відкласти продаж землі юридичним особам на 3 роки після завершення війни.

Б) За цей час розпочати широку загальноукраїнську дискусію щодо купівлі-продажу землі.

null

Необхідно проводити круглі столи із залученням провідних науковців. Почути думку і сільських жителів, і вчених, і діячів культури, які розуміють, що таке національна ідентичність. Адже земля сільськогосподарського призначення – це невідновлювальний ресурс.

Просимо українців, які сьогодні б’ються на фронті заради збереження української ідентичності, усвідомити: впровадження Закону про викуп земель сільськогосподарського призначення юридичними особами призведе до катастрофи.

Якщо підтримаємо петицію, то через 3 роки після завершення війни розпочнемо суспільну дискусію і визначимо: що робити далі?

Потрібно було б провести чесний референдум: чи хоче українська нація продавати землю іноземцям? Бо за 30 років відновленої незалежності України вперше маємо неукраїнську владу.

З наступного тижня командири полків «ББУ» зустрічатимуться з широкою громадськістю різних регіонів України. Наше завдання – зібрати щонайменш 1 мільйон підписів під петицією. Якщо так буде – не дослухатися влада не зможе. Це питання виживання нації.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews