Франківець погрозами та насиллям забирав гроші у повій та відбувся умовним терміном покарання

25.05.2023 20:39   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Iвано-Франкiвський мiський суд винiс вирок уродженцю Iвано-Франкiвська, який вчинив вимагання, за попередньою змовою групою осiб, а також незаконне заволодiння транспортним засобом, вчинене повторно, групою осiб, поєднане з насильством, що не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпiлого.

У 2018-2019 роках обвинувачений зi спiльником, перебуваючи у м. Iвано-Франкiвську налагодив дiяльнiсть, пов’язану з втягненням осiб жiночої статi в заняття проституцiєю та забезпечення надання сексуальних послуг за оплату особам чоловiчої статi як головного джерела для отримання коштiв i матерiальних благ для свого iснування, з метою незаконного збагачення, з корисливих спонукань.

Надалi, з метою отримання додаткового джерела доходiв, обвинувачений зi спiльником вимагали грошовi кошти у двох проституток, якi надають послуги сексуального характеру.

У квiтнi 2019 року обвинувачений зi спiльником приїхали на квартиру до двох жiнок.

Погрожуючи застосуванням насильства та демонструючи дiю електрошокера, почав вимагати з кожної грошовi кошти по 1000 грн щодня за надання ними сексуальних послуг. При цьому, обвинувачений зазначив, що у разi вiдмови жiнок вiд сплати вказаної суми вiн застосує до них фiзичне насильство.

«Будучи заляканими та реально сприймаючи погрози в свiй бiк, жiнки на дану вимогу погодились. При цьому обвинувачений запевнив останнiх про забезпечення ним та особою, матерiали щодо якого видiлено в окреме кримiнальне провадження, їхньої безпеки, усуненням будь-яких перешкод при зайняттi проституцiєю», - йдеться у вироку суду.

З вироку вiдомо, що обвинувачений отримав 2000 гривень, iншого дня 4000 гривень. На третiй день при отриманнi 6000 гривень був затриманий працiвниками правоохоронних органiв.

Крiм того, у травнi 2019 року обвинувачений зi спiльником влаштували засiдку бiля с.Поточища у Городенкiвському районi. Зупинивши автомобiль, вони викинули водiя, побили його та заволодiли iномаркою на польських номерах.

22 травня 2023 року мiж прокурором Iвано-Франкiвської обласної прокуратури та обвинуваченим укладено угоду про визнання винуватостi, вiдповiдно до якої обвинувачений беззастережно визнав свою вину у вчиненнi кримiнальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.189, ч.2 ст.289 КК України, щиро розкаявся, активно сприяв розкриттю кримiнальних правопорушень.

У судовому засiданнi обвинувачений свою вину у вказаних кримiнальних правопорушеннях визнав повнiстю та беззастережно, пiдтвердив обставини вчинених кримiнальних правопорушень вiдповiдно до викладеного в двох обвинувальних актах, згоду на застосування узгодженого виду покарання пiдтримав, а угоду про визнання винуватостi вiд 22 травня 2023 року, що укладена у присутностi його захисника, просив затвердити. Наслiдки укладення та затвердження угоди, вид покарання, який буде застосовано до нього в разi затвердження укладеної угоди, та виключнi пiдстави оскарження вироку розумiє.

Прокурор вважає, що угода вiдповiдає встановленим вимогам закону i може бути затверджена судом з призначенням узгодженого сторонами покарання.

Погрожував застосувати фізичне насилля або електрошокер: франківець, який забирав  гроші у повій, відбувся умовним терміном

Потерпiлi жiнки в судове засiдання не з’явилися, хоча належним чином повiдомлялися про час та мiсце судового засiдання. Подали суду письмовi заяви, згiдно яких не заперечують щодо укладення угоди про визнання винуватостi мiж прокурором та обвинуваченим iз запропонованою мiрою покараня. Зазначили, що будь-яких претензiй матерiального та морального характеру до обвинуваченого не мають.

Суд затвердив угоду про визнання винуватостi вiд 22 травня 2023 року, укладену мiж прокурором Iвано-Франкiвської обласної прокуратури та обвинуваченим.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненнi кримiнальних правопорушеньта визначив остаточне покарання шляхом поглинення менш суворого покарання бiльш суворим позбавлення волi на строк п’ять рокiв без конфiскацiї майна. На пiдставi ст.75 КК України звiльнив його вiд вiдбування призначеного основного покарання у видi позбавлення волi з випробуванням, встановивши iспитовий строк тривалiстю три роки.

Вирок набирає законної сили пiсля закiнчення строку подання апеляцiйної скарги, якщо таку скаргу не було подано. Вирок може бути оскаржено шляхом подачi апеляцiйної скарги до Iвано-Франкiвського апеляцiйного суду через Iвано-Франкiвський мiський суд протягом тридцяти днiв з дня його оголошення з пiдстав, передбачених ч.3 ст.394 КПК України.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka