Іванофранківець відсидить рік за ґратами - за крадіжку шоколадки з магазину

19.05.2023 09:30   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Тисменицький районний суд винiс вирок уродженцю Iвано-Франкiвська, який вкрав шоколадки з магазину.

Про це повiдомляє  Галичина.

Обвинувачений, будучи ранiше неодноразово судимим за вчинення злочинiв, в тому числi проти власностi, належних висновкiв для себе не зробив, на шлях виправлення не став i в перiод не знятої та не погашеної у встановленому законом порядку судимостi, повторно вчинив корисливий злочин.

Так, 02 березня 2023 року близько 16:25 хв., обвинувачений перебував у магазинi в с. Угриновi Угринiвської територiальної громади Iвано-Франкiвського району Iвано-Франкiвської областi, де в цей час у нього виник злочинний умисел на вчинення крадiжки солодощiв.

«Користуючись тим, що за його дiями нiхто не спостерiгає, з корисливих мотивiв, усвiдомлюючи суспiльно небезпечний характер своїх дiй, передбачаючи суспiльно небезпечнi наслiдки та бажаючи їх настання, обвинувачений пiдiйшов до торгової полицi, на якiй були розташованi солодощi, звiдки таємно викрав 4 плитки шоколаду вагою 300 г кожна, загальною вартiстю 540 гривень.

Пiсля цього, обвинувачений за вказаний товар не розрахувався, вийшовши з примiщення магазину, розпорядився викраденими солодощами на власний розсуд, чим завдав потерпiлiй матерiальну шкоду на загальну суму 540 гривень», - йдеться у вироку суду.

В судовому засiданнi обвинувачений свою вину у вчиненнi кримiнального правопорушення за ч. 4 ст.185 КК України визнав в повному обсязi, по сутi обвинувачення пояснив, що дiйсно вiн 2 березня 2023, перебуваючи в магазинi викрав 4 плитки шоколаду. У скоєному розкаявся, збитки вiдшкодував.

Суд враховує ступiнь тяжкостi вчиненого злочину, особу винного, обставини справи, що пом’якшують та обтяжують покарання. Так, обвинувачений вчинив злочин вiднесений до категорiї тяжких злочинiв, судимий, неодружений, посередньо характеризується за мiсцем проживання. Обставинами, якi пом’якшують покарання обвинуваченого, суд визнає щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину та добровiльне вiдшкодування завданого збитку. Обставиною, що обтяжує покарання обвинуваченого, суд визнає рецидив злочинiв.

Суд, враховуючи вище наведенi обставини, якi пом’якшують покарання обвинуваченого, а саме: щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину та добровiльне вiдшкодування завданого збитку; вважає їх такими, що iстотно знижують ступiнь тяжкостi вчиненого ним злочину, та з урахуванням особи обвинуваченого, приходить до висновку про можливiсть призначити йому покарання нижче вiд найнижчої межi, встановленої санкцiєю ч. 4 ст. 185 КК України, застосувавши ст. 69 КК України, у видi 1 року позбавлення волi.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненнi кримiнального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.185 КК України та призначив йому покарання, iз застосуванням ч. 1 ст. 69 КК України, у видi позбавлення волi на строк один рiк. Строк вiдбування покарання у видi позбавленнi волi вiдраховуватимуть з дати набрання вироком законної сили.

Вирок набирає законної сили пiсля закiнчення строку подання апеляцiйної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka