Чому тисячолітній напій став популярним серед українців

18.05.2023 08:06   Джерело: golos
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Особливий приємний смак i виняткова кориснiсть зробили квас напоєм, що пройшов крiзь тисячолiття. Саме таким справжнiм квасом традицiйної технологiї виробництва з натуральних складникiв нинi втамовує спрагу українцiв тернопiльський виробник «Опiлля».

Напiй зi збродженого пророслого зерна вiдомий людству щонайменше вiд 5-го тисячолiття до нашої ери. На багатих землях, що входять до складу сучасної України, з часу найдавнiших цивiлiзацiй жили землероби, якi майстерно вирощували й жито та ячмiнь. Саме цi злаковi мiсять складовi, необхiднi для приготування традицiйного квасу. За останнє тисячолiття вiд напою, яким у 989 роцi князь Київський Володимир Великий наказав пригощати люд з нагоди хрещення Київської Русi, квас став традицiйним, звичним i улюбленим напоєм українцiв.

Квас Опілля

Не загубився квас у вирi тисячолiть, а навпаки здобув популярнiсть через свiй особливий приємний смак, натуральнiсть iнгредiєнтiв та багатогранну користь. Саме такими якостями володiє справжнiй квас “Домашнiй” вiд «Опiлля».

У спекотний день квас вiд тернопiльського виробника прекрасно втамує спрагу. Крiм приємної прохолоди, квас «Домашнiй» збадьорить i додасть сил. Напiй активiзує обмiн речовин, результат чого – вiдчутний приплив сил вже пiсля перших ковткiв «Домашнього». Загалом користь квасу багатогранна. Зумовлена вона натуральним бродiнням за допомогою високоякiсних дрiжджiв, якi використовує тернопiльський виробник. У процесi бродiння в «Домашньому» квасi вiд «Опiлля» утворюється щонайменше 10 корисних амiнокислот. Завдяки цьому квас може не тiльки збадьорити у спеку, а й забезпечити тривалiший ефект. Квас натурального бродiння пригнiчує шкiдливу мiкрофлору кишкiвника i покращує корисну, посилюючи загальну опiрнiсть органiзму, тобто сприяючи пiдвищенню iмунiтету. Доречним буде квас i в час обiду. Напiй активiзує роботу травної системи, стимулюючи кислотнiсть шлунка та допомагаючи перетравлювати м’ясну їжу. А ще квас мiстить вiтамiни С, Е i групи В, а також численну кiлькiсть корисних мiкро- i макроелементiв, серед яких кальцiй, фтор, магнiй, залiзо.

Таку користь квасу забезпечує природне бродiння без додавання жодних штучних компонентiв: нiяких пiдсолоджувачiв, пiдсилювачiв смаку, барвникiв чи iншої «хiмiї» у квасi «Домашнiй» вiд «Опiлля» немає. Для приготування квасу тернопiльський виробник використовує тiльки передбаченi традицiйним українським рецептом натуральнi iнгредiєнти, як от концентроване квасне сусло, тобто житнє борошно, житнiй та ячмiнний солод, дрiжджi та чисту питну воду. Цукру, надмiрна кiлькiсть якого сповiльнює процес живого бродiння, у квасi «Домашнiй» рiвно стiльки, щоб забезпечити процес природного бродiння. Це у 2,5 раза менше, нiж у солодких газованих водах на ароматизаторах.

Справжнiй квас вiд  «Опілля» – це натуральний продукт живого бродiння, що ввiбрав у себе всю користь зерна i тисячолiтню мудрiсть наших предкiв. Прохолодний квас «Домашнiй» вiд «Опiлля» – це втiлення української традицiї, яким втамовувати спрагу люблять i сучаснi українцi.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: golos