Побив підлеглого через зауваження: в Івано-Франківську судитимуть офіцера за злочин

16.05.2023 21:38   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


За процесуального керiвництва Iвано-Франкiвської спецiалiзованої прокуратури у сферi оборони Захiдного регiону завершено досудове розслiдування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 22-рiчного вiйськовослужбовця Нацiональної гвардiї України за фактом перевищення вiйськовою службовою особою влади чи службових повноважень (ч.5 ст.426-1 КК України).

Про це повiдомляє Фiртка з посиланням на Спецiалiзовану прокуратуру у сферi оборони Захiдного регiону.

За даними слiдства, 18 березня 2023 року в однiй iз казарм на Прикарпаттi мiж старшим лейтенантом та його пiдлеглим виник конфлiкт, у ходi якого офiцер завдав 21-рiчному солдату кiлька ударiв, штовхнув та продовжив застосовувати фiзичне насильство.

 Встановлено, що командир умисно побив пiдлеглого через те, що той зробив йому зауваження за вживання нецензурної лексики.

За вчинене обвинуваченому загрожує вiд 8 до 12 рокiв позбавлення волi.

Досудове розслiдування здiйснювали слiдчi Теруправлiння ДБР у Львовi.

Примiтка: вiдповiдно до ст.62 Конституцiї України особа вважається невинуватою у вчиненнi злочину i не може бути пiддана кримiнальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку i встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо: вiйськовослужбовцi Нацiональної гвардiї України опублiкували резонансне вiдео конфлiкту мiж офiцером та солдатом строкової служби. На ньому видно, як офiцер лає, принижує та б’є в груди солдата.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka