Завтра, 9 травня, в Україні відзначатимуть День Європи (звернення Президента)

08.05.2023 21:40   Джерело: ternopoliany
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Президент Володимир Зеленський пiдписав указ, згiдно з яким вiдтепер щорiчно 9 травня в Українi вiдзначатимуть День Європи.

Вiдповiдний документ оприлюднили на сайтi глави держави. Вiн набув чинностi у день публiкацiї – 8 травня.

"Усвiдомлюючи європейську iдентичнiсть Українського народу, з метою змiцнення єдностi народiв Європи, забезпечення миру, безпеки й стабiльностi на Європейському континентi, засвiдчуючи вiдданiсть iдеалам та цiнностям демократiї, пiдтримуючи iнiцiативи молодiжних та iнших громадських об’єднань, постановляю: установити в Українi День Європи, який вiдзначати щороку 9 травня спiльно з державами Європейського Союзу", – йдеться в Указi Президента №266/2023.

Крiм того, Зеленський подав до Верховної Ради законопроєкт, який пропонує встановити 8 травня Днем пам'ятi та перемоги над нацизмом у Другiй свiтовiй вiйнi 1939-1945 рокiв. Ранiше це був День пам'ятi та примирення.

"Ми повертаємо нашiй державi чесну iсторiю без iдеологiчних домiшок. Саме 8 травня бiльшiсть народiв свiту згадує велич перемоги над нацизмом. Саме 8 травня свiт вшановує памʼять усiх, чиї життя забрала та вiйна. Саме 8 травня набрав чинностi Акт про беззастережну капiтуляцiю вермахту", – зазначив глава держави у вiдеозверненнi.

Внесений Президентом проект Закону буде розглянуто на найближчому пленарному засiданнi.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ternopoliany