Наближають перемогу України над ворогом: на Надвірнянщині, як і у інших територіальних громадах, громадяни стараються якомога швидше наблизити перемогу України над ворогом

08.05.2023 15:52   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


На Надвiрнянщинi, як i у iнших територiальних громадах, громадяни стараються якомога швидше наблизити перемогу України над ворогом. Зокрема, плетуть маскувальнi сiтки, донатять на потреби ЗСУ та iнше.

Детальнiше про волонтерську роботу у громадi розповiв її очiльник Зiновiй Андрiйович у програмi «Новий погляд», передає Фiртка.

«У нашiй громадi дуже багато волонтерiв та громадських рухiв, якi активно працюють вiд початку повномасштабного вторгнення. Все це за покликом волi, через власне сумлiння.

Вони багато роблять для того, аби бути на цiлодобовому зв’язку iз вiйськовими.

Всi об’єдналися в одне цiле», - каже Андрiйович.

За його словами, виконувати запити вiйськових у тилу – запорука перемоги.

«В першi мiсяцi повномасштабної вiйни ми розпоряджалися коштами виключно на волонтерських засадах: це були грошi малого i середнього бiзнесу, волонтерiв та української дiаспори.

Коли ми вже систематизували процес допомоги воїнам – в той перiод прийняли законну програму допомоги вiйськовим.

Ми усвiдомлюємо, що кожна територiальна громада представлена у рядах ЗСУ рiзною кiлькiстю вiйськових.

Окрiм сил територiальної оборони є вiйськовi формування, якi залишили постiйне мiсце перебування i пiшли захищати Вiтчизну.

Я дякую тим очiльникам громади, якi повертають частину коштiв, якi за рахунок ПДФО поступають до мiсцевих громад для закупiвлi технiки, генераторiв, тепловiзорiв i виконують всi iншi вiйськовi запити», - додає очiльник Надвiрнянщини.

Полiтик дiлиться, що за осiнньо-зимовий перiод Надвiрнянська громада змогла видiлити понад 15 мiльйонiв гривень для потреб ЗСУ. Вiдтак, закуповували як вiйськову форму, так i технiку.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka