Івано-франківців вкотре закликають використовувати каналізацію за призначенням - проблем не уникнути

06.05.2023 20:17   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

26 квiтня, в Iвано-Франкiвську через забиття каналiзацiї смiттям виникла аварiйна ситуацiя на каналiзацiйнiй насоснiй станцiї, що призвело до тимчасової зупинки водоочисних споруд на перiод усунення аварiї.

Про це Фiртцi розповiли у КП Iвано-Франкiвськводоекотехпром.

"Ми не одноразово iнформували Вас, що iз збiльшенням мешканцiв в мiстi стрiмко збiльшилась кiлькiсть смiття, яке мешканцi (споживачi) КП ВЕТП скидають в мiську каналiзацiю (вологi серветки, засоби гiгiєни, пов’язки тощо), чим засмiчують систему каналiзацiї i створюють аварiї, ми просили Вас не кидати в каналiзацiю смiття, попереджали про можливi негативнi наслiдки таких дiй.

На жаль, Ви не дослухались до цих прохань, що 26.04.2023 призвело до сумних наслiдкiв. Через забиття каналiзацiї смiттям виникла аварiйна ситуацiя на каналiзацiйнiй насоснiй станцiї, що призвело до тимчасової зупинки водоочисних споруд на перiод усунення аварiї.


Пiд час виконання аварiйно-вiдновлювальних робiт та прочищення каналiзацiйних систем було витягнуто з каналiзацiї велику кiлькiсть предметiв, заборонених до скидання: побутового смiття, ганчiр’я, серветок, засобiв гiгiєни, полiетиленових пакетiв, пластикових пляшок, металiчних предметiв, тощо", - йдеться в дописi.

У Iвано-Франкiвськводоекотехпром наголошують, що така безвiдповiдальнiсть споживачiв мiста може призвести до бiльш серйозних наслiдкiв, зокрема до повної зупинки роботи каналiзацiйної станцiї з непередбачуваними негативними наслiдками, в тому числi припинення каналiзування та водопостачання на перiод вiдновлення роботи станцiї аерацiї (якщо для цього буде необхiдна закупiвля нового обладнання, вiдповiдно, вiдновлення надання комунальних послуг буде тривалим у часi), а також до екологiчної катастрофи.

"Така безвiдповiдальнiсть споживачiв мiста може призвести до бiльш серйозних наслiдкiв, зокрема до повної зупинки роботи каналiзацiйної станцiї з непередбачуваними негативними наслiдками, в тому числi припинення каналiзування та водопостачання на перiод вiдновлення роботи станцiї аерацiї (якщо для цього буде необхiдна закупiвля нового обладнання, вiдповiдно, вiдновлення надання комунальних послуг буде тривалим у часi), а також до екологiчної катастрофи", - повiдомляють в структурi.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka