На День міста у Франківську діти малюватимуть малюнки

03.05.2023 17:26   Джерело: Курс
Опубліковано : Франківський Новинар

Влада Iвано-Франкiвська через вiйну не запрошує на День мiста мiжнароднi делегацiї, але планує провести масовий захiд за участю 500 дiтей.

Цього року Iвано-Франкiвськ вiдзначає 361-шу рiчницю вiд дня заснування мiста. Мiський голова Руслан Марцiнкiв в ефiрi радiо “Захiдний полюс” розповiв, як в обласному центрi вiдзначатимуть День мiста.

Марцiнкiв вчергове нагадав, що в Українi триває вiйна i про якiсь грандiознi святкування мова не йде. Попри це 7 травня на площi Мiцкевича планують провести масштабний флешмоб за участю кiлькох сотень дiтей, якi будуть малювати малюнки.

 “Ми плануємо, що десь 500 буде дiток, якi намалюють малюнки, якi ми передамо нашим частинам, де служать нашi вiйськовi”, – анонсує Марцiнкiв.

Окрiм цього, до Дня мiста, 5 травня, у краєзнавчому музеї презентують книжку Романа Дiди та Володимира Устинського “Життєпис Iвано-Франкiвська”.

Протягом трьох днiв, 5-7 травня, проходитиме фестиваль “Катедральнi дзвони”.

“Тобто це фестиваль релiгiйної i духовної музики. Розпочнемо його 5 числа в нашому Римо-католицькому костелi, 7 числа буде закриття в Катедральному соборi, i також буде окремо у фiлармонiї цей захiд. Вiн буде покликаний зiбрати кошти для Збройних сил України. Але особливiстю є духовна музика, яка присвячена Великодню, воскресiнню Христовому”, – пояснює Руслан Марцiнкiв.

  • 6 травня вiдбудеться “Велодень”.
  • 7 травня з 15:00 до 19:00 на площi Мiцкевича проведуть патрiотичний захiд франкiвськi мiми.
  • 7 травня також заплановане покладання квiтiв до пам’ятникiв борцям за незалежнiсть України i молебень до Богородицi на ратушi о 12 годинi.

“На жаль, ми не можемо дозволити собi запросити мiжнароднi делегацiї, але 8 травня ми проведемо в онлайн-режимi таку зустрiч на пiвтори години з мiстами-побратимами. З одного боку, подякуємо за спiвпрацю, з iншого боку, будемо думати, як допомогти на нашу перемогу”, – каже Руслан Марцiнкiв.

Крiм того, до Дня мiста запланували виставу в театрi i показ фiльму “Щедрик” у кiнотеатрi “Люм’єр”.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Курс