На Тернопільщині навчатимуть операторів дронів на базі військового коледжу

Вперше в Україні: На Тернопільщині навчатимуть операторів дронів на базі військового коледжу

29.04.2023 09:09   Джерело: ГазетаМісто
Опубліковано : Франківський Новинар

Тернопiльщина стала першою областю, де навчатимуть фахiвцiв з керування дронами. Спецiальнiсть «оператор наземних засобiв керування безпiлотним лiтальним апаратом (дроном)» вiдкрили на базi Тернопiльського вiйськового коледжу.

Це стало можливим завдяки спiльнiй роботi Мiнiстерство освiти i науки України, Тернопiльська обласна державна адмiнiстрацiя  i Тернопiльського професiйного коледжу з посиленою вiйськовою та фiзичною пiдготовкою. Повiдомляє начальник навчального закладу Вадим Ластовицький.

Ранiше схожа професiя була лише у вищих навчальних закладах авiацiйного спрямування, вiдтепер i в професiйнiй школi. 

З вересня професiйний коледж з посиленою вiйськовою та фiзичною пiдготовкою отримає 30 державних мiсць для цiєї професiї. А вже зараз на базi коледжу вiдкритi курси для охочих навчитися керувати дроном. Слухачi курсу отримають, як теоретичнi, так i практичнi знання. Навчання проводитимуть четверо висококвалiфiкованих фахiвцiв.

Триватиме навчання вiд пiвтора мiсяця до трьох рокiв.

А вже зараз на базi коледжу вiдкритi курси для охочих навчитися керувати дроном.

Функцiонал безпiлотникiв досить широкий, вони застосовуються  в сiльському та лiсовому господарствi, в археологiї та будiвництвi, а зараз i на фронтi.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ГазетаМісто